Choď na obsah Choď na menu
 


PETÍCIA Za neprijatie ústavného zákona o dôchodkoch

Dobrý deň,
dovoľujeme si Vás informovať, že APVV uplatnila v rámci medzirezortného pripomienkového konania na Slov_Lex zásadnú hromadnú pripomienku verejnosti tak, aby nebola prijatím ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme ohrozená existencia nášho osobitného systému výsluhového zabezpečenia.
Aj keď po našom uplatnení zásadnej pripomienky už 16.11., že v návrhu chýba jeden celý článok, ktorý má upravovať výnimku zo zabránenia kreovania rôznych špeciálnych starobných dôchodkových systémov alebo .„podsystémov“, ktoré by boli zamerané na špeciálne, druhovo určené kategórie osôb, minister práce soc. vecí a rodiny a aj minister vnútra na svojich statusoch na sociálnych sieťach vyjadrili verejný prísľub, resp. informáciu, že budú spolupracovať na formulovaní chýbajúceho článku tak, aby bol osobitný systém zachovaný uplatnili sme zásadnú hromadnú pripomienku verejnosti.
V prílohe zasielam výzvu na jej podporu a aj text tetjo hromadnej pripomienky.
Verím, že podporíte túto iniciatívu APVV a vhodným spôsobom o možnosti jej podpory budete informovať aj svojich členov.
Pripomienkové konanie končí dňom 4.12.2020.

S pozdravom
 

JUDr. Hristo Gluškov
prezident
 
Asociácia policajtov vo výslužbe
P.O.Box 2
040 22 Košice 22
mobil: 0421 905 899 330
email: 100_prezident@asociaciapolicajtov.sk
www.asociaciapolicajtov.sk
 
Text výzvy a hromadnej pripomienky:
 
 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Petícia

(Predseda, 29. 11. 2020 13:42)

Vážení členovia klubu,
je potrebné sa ku tejto petícii svojim podpisom pripojiť. Naši "prajní" členovia Matovičovej vlády "opomenuli" dať do ústavného zákona paragraf 17, ktorý pojednáva o výsluhovom dôchodku. Po prijatí zákona by asi už nebola vôľa ho meniť. Už dlho tejto garnitúre ležíme v žalúdku. Preto Vás žiada, podporte petíciu.
Surman